بیـهوده نگفته اند حلوای تن تنانی که تا نخوری ندانی واما طرز تهیـه این حلوای تن تنانی :مواد لازم:
آرد ۱ کیلوگرم
شیر بـه مقدار کافی
روغن …… بهترین انتخاب روغن کره حیوانی یـا روغن جامد مـی باشد اما من خودم از کره و روغن مایع استفاده مـی کنم …اگر از روغن جامد استفاده مـی کنید ییم لیوان روغن جامد درون صورت استفاده از روغن مایع و کره ۳/۴ پیمانـه روغن مایع و ی۳۵۰ گرم کره البته بنا بر صلاحدید خود مـی توانید درون حین سرخ آرد اگر دیدید نیـاز بـه روغن اضافه دارید نیم پیمانـه ( کمتر یـا بیشتر ) دیگر روغن اضافه کنید.
پودر هل یـا هل آسیـاب شده دو قاشق چایخوری
زعفران دو قاشق چایخوری ( درون یک استکان ش زعفران را دم کنید.)
دو پیمانـه شکر ( شیرینی حلوا بسته بـه سلیقه خودتان دارد) البته بهترین گزینـه شیره انگور هست . بـه دلیل اینکه شیره انگور نداشتم از ترکیب شکر و عسل به منظور درست شیره ی حلوا استفاده کردم. درون این حلوا انتخاب من یک پیمانـه شکر قهوه ای روشن کـه به دمرارا( باره ی “د ” و “م” ) معروف است و ۳/۴ پیمانـه عسل بود . البته به منظور حلوای نذری یـا مجلسی حتما حلوا شیرین باشد بعد همانطور کـه گفتم شیرینی حلوا سلیقه ای مـی باشد.
گلاب با کیفیت یک لیوان یـا پیمانـه
آب یک پیمانـه
– آرد را روی یک سینی نسبتاً بزرگ مـی ریزیم سپس با آب پاشی کـه با نیم پیمانـه شیر و نیم پیمانـه گلاب پرشده، آرد را آرام آرام خیس مـی کنید اگر آب پاش ندارید مـی توانید از دست خود استفاده کنید و شیر و گلاب را با دست روی آرد، افشانـه کنید. البته کار مشقت بار ساییدن آرد از همـین جا شروع مـی شود بدین صورت کـه هر بار قسمتی از آرد را خیس مـی کنید و شروع بـه ساییدن آن قسمت از آرد مـی کنید درست مثل تصویر بالا !
اگر بـه تصاویر با دقت نگاه کنید بـه قول گفتنی خودتان یـاور این حلوا را استاد خواهید کرد!! 🙂 طریقه ی ساییدن هم بدین صورت هست که آرد خیس شده را مابین دو کف دست مـی ساییم که تا گلوله های ریزی درست کنیم یعنی چیزی شبیـه سمولینا اما درشت تر بعد از اینکه کل آرد را بـه صورت گلوله های ریز بـه اندازه ی سنگریزه های بسیـار ریز و یـا شن و ماسه درون آوردیم این گلوله ها اوماج نام دارند. آنـها را چندین بار از الک رد مـی کنیم که تا گلوله های ریز از درشت ها جدا شوند این کار درون پخت حلوا بسیـار مـهم است.
پس از گذراندن از الک و جدا سازی گلوله های آرد بـه سایزهای مختلف آنـهار ا درون گوشـه ای بـه مدت یکساعت مـی گذاریم که تا خشک شوند. درون فاصله ی خشک شدن اوماج ها بـه سراغ درست شیره ی حلوا مـی رویم.
شکر را درون آب روی حرارت ملایم حل مـی کنید سپس عسل را اضافه مـی کنید و اجازه مـی دهید که تا به نقطه جوش برسد یـا بـه قول خودمانی یک جوش بزند. اگر از شیره انگور کـه بهترین گزینـه هست استفاده مـی کنید بسته بـه یک کیلو آرد ییم پیمانـه شیره انگور یـا یک پیمانـه شکر و نیم پیمانـه شیره انگور و یـا بالعلازم خواهید داشت. وقتی شیره ی ما غل غل کرد نیم پیمانـه ی باقیمانده ی گلا ب را بـه آن اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. زعفران دم کرده را نیز آماده کنید. بعد از همـه ی اینـها نوبت بـه سرخ اوماج ها مـی رسد.
ابتدا اوماج های درشت را درون روغن ریخته کمـی سرخ مـی کنیم سپس اوماج های ریز را بـه آنـها اضافه کرده و کاملا سرخ کنید اما مواظب باشید که تا ته نگیرد. وقتی خوب سرخ کردید درون این مرحله پودر هل و زعفران را اضافه کنید .
شما مـی توانید زعفران را حین تهیـه شیره ی حلوا داخل شیره بریزید. بعد از اضافه هل و زعفران ، شیره را اضافه مـی کنیم و اجازه مـی دهیم که تا شیره بـه خورد اوماج های سرخ شده رود.
وقتی کـه شیره بـه خورد اوماجها رفت از روی حرارت بردارید و بگذارید که تا کمـی خنک شود حلوای اوماج آماده به منظور ریختن درون بشقابها و یـا روی نان مـیکادو نیز مـی توانید بگذارید و همانند رولت آن را که تا کنید و برش بزنید .. این حلوا مانند باقلوا بسیـار خوشمزه و خوش عطر هست .
انشاءالله نذرها یتان مقبول درگاه احدی واقع شود و خداوند سبحان تمامـی اهل قبور را مشمول رحمت خویش قراردهد
: دستور پخت حلوای تن تنانی[حلوا اوماج / اوماج حلواسی - آشپزخانـه مجازی دستور پخت حلوای تن تنانی]
نویسنده و منبع: قنادباشی | تاریخ انتشار: Thu, 19 Jul 2018 04:07:00 +0000